SEEKING TO EXPAND THE DENTAL PRACTICE AND CREATE A UNIQUE VISITOR EXPERIENCE, THE OFFICES OF LORNA LALLY, DMD, ACQUIRED A BUILDING ON THE SAME STREET AS THEIR CURRENT PRACTICE IN SOMERVILLE, MA.  THE NEW PROPERTY IS LOCATED IN A RESIDENTIAL STYLE TWO FAMILY WITH MUCH VALUED OFF-STREET PARKING.  THE FACADE HAS BEEN RESTORED WITH MINOR RENOVATION CHANGES, MOST SIGNIFICANTLY THE ENTRANCE IS NOW ADA ACCESSIBLE.  THE INTERIOR IS DESIGNED TO REFLECT A FRESH CONTEMPORARY IMAGE.  LIGHTING IS A KEY COMPONENT IN THIS ENDEAVOR: PROVIDING GOOD LIGHTING FOR THE DENTAL PROCEDURES, YET HAVING LIGHTING THAT CREATES A CALMING ATMOSPHERE FOR THE DENTAL PATIENTS.  THE EXISTING HOUSE STRUCTURE WITH ITS HISTORIC WINDOWS ARE A DYNAMIC JUXTAPOSITION TO THE CRISP LINES OF THE DENTAL CABINETRY.  THE SELECTION OF MATERIALS OF VARYING TEXTURES, FROM THE “PLYBOO” WOOD AND CONCRETE AT THE RECEPTION DESK TO THE SOLID SURFACE IN THE TREATMENT ROOMS AND HYGIENE BAY AS WELL AS THE “MODULARART” PANELS UTILIZED IN THE CEILINGS SERVE TO CREATE UNIQUE EXPERIENCE FOR STAFF AND VISITORS ALIKE.  THE WORK WAS COMPLETED IN EARLY 2017.  

LORNA LALLY DENTAL OFFICE: SOMERVILLE, MA

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom